Cornelis van Homrigh werd in omstreeks 1718 geboren met als ouders Isaac van Homrigh en Geertruijd van Thiel. Samen met zijn broer Willem en zus Elizabeth woonde het gezin in Amsterdam, waar hij in 1744 benoemd werd tot notaris. Cornelis heeft zijn vak lang uit mogen oefenen, want hij is tot zijn overlijden in 1802 werkzaam geweest als notaris. In 1751 trouwde Cornelis met Anna Jacoba Bitter (geboren in 1729). Samen kregen ze zes kinderen, Willem, Jan Jacob, Cornelia Apollonia, Balthasar, Francina Geertruid en Isaac met wie hij in zijn huis/kantoor aan de Herengracht woonde. Cornelis' zoon Willem heeft het ambt van hem overgenomen en werd benoemd tot notaris in 1791.
De kennissenkring van Cornelis van Homrigh was bijzonder groot. Niet alleen had hij veel verschillende soorten klanten, maar ook met collega's onderhield hij veel contact. In de buurt van zijn kantoor, woonden ook zijn collega's Cornelis Staal, Wessel Kleef en Jan Ardinois. Ook de familie Calkoen was waarschijnlijk goed bevriend met Cornelis. Eén van zijn klerken was Martinus Joan Calkoen, een zoon van de bekende notaris Joan Calkoen die in 1755 bedankt had voor het notarisambt. Daarnaast werd hij ondersteund door Harmanus Bening, Ottho van Well en Gerrit Groen. Ook kreeg hij veel klanten die doorgestuurd werden door collega-notarissen. Van een aantal akten komen de klanten uit Leiden, waar zij werden doorgestuurd door een plaatselijke notaris.
De protocollen van Cornelis van Homrigh bieden een mooi beeld van ontwikkelingen binnen het notarisambt, omdat hij meer dan een halve eeuw zijn vak heeft mogen uitoefenen. Zijn klantenkring biedt een geweldige inkijk in de rijkere regionen van de Amsterdamse samenleving. Gezien de beroepen, herkomst en familierelaties van veel klanten, moeten zij van goede komaf zijn geweest. Onder andere veel internationale kooplieden kwamen naar Van Homrigh, want zijn protocollen staan bol van de wisselprotesten. Ook komen we veel overzeese plaatsen tegen in veel verschillende soorten akten. In een schuldbekentenis komen we Adriaan van den Bergh tegen die naar Ceijlon heen en terug voer. Ook de West-Indische koloniën, Suriname, Rio Demerary en Berbice komen regelmatig terug in de akten van Van Hormigh In transporten, scheepsverklaringen of wisselprotesten gaat het regelmatig over overzeese plantages die worden verhandeld.
De klanten van Van Homrigh zijn afkomstig vanuit alle windstreken. Nederlandse klanten, zoals de Lijcochthon-familie (een rijke familie uit Alkmaar) of de Lampsins, handelaars afkomstig uit Zeeland. Ook een telg van de Casenova's uit Zwitserland, kennissen uit Zweden en dus vele overzeese klanten kwamen bij Cornelis uit omdat hij gespecialiseerd was in wisselprotesten en een goede naam had.
Het waren echter niet allemaal exotische avonturen in de protocollen van Cornelis. Vooral in zijn vroege jaren moest hij het meer hebben van de 'gewone' klanten. Amsterdammers die opgezadeld zaten met een probleem en dat wilden vastleggen bij een notaris. In de vroegste protocollen van Van Homrigh komen we meer attestaties en insinuaties tegen. In de latere protocollen komen meer en meer handelaren naar de notaris. Een gevolg van zijn goede naam, of van toenemende handel op Amsterdam? Ook regelde Van Homrigh regelmatig zaken voor zijn familie. Hoewel notarissen directe familie niet mochten helpen in verband met belangenverstrengeling, komen de namen van Balthasar (een zoon) en Elizabeth van Homrigh (een zus) toch meerdere malen voor in de akten van Cornelis.