Jan 
de Vicq

Notaris van 1713 - 1752

Aantal akten 8.597  | Status project Klaar

De eerste scheld- en steekpartij is al gesignaleerd bij Jan de Vicq in de voorbeeldakten hieronder. Verder bevatten de protocollen van De Vicq reeksen testamenten, afgewisseld met attestaties, insinuaties en protesten. Een prachtige kennismaking met de eerste helft van de achttiende eeuw.
Fluwelenburgwal (Ou...  +2
  Bekijk alle locaties

Jan de Vicq junior werd 27 januari 1713 benoemd tot notaris. Hij was toen 25 jaar. De Vicq studeerde rechten te Leiden, en was tevens werkzaam als advocaat. Hij is nakomeling van een geslacht van juweliers en edelsmeden dat uit Hamburg stamde.

  • Voorbeeld

    Insinuatie uit 1716

  • Voorbeeld

    Attestatie uit 1733

  • Voorbeeld

    Boedelinventaris uit 1752

Verhalen uit de akten van deze notaris

De wandelgangen van notaris Jan de Vicq  

Bij het controleren van akten van notaris Jan de Vicq kwamen wij erachter dat er meer informatie uit testamenten te halen valt dan alleen de juridische inhoud van de akte zelf. Hoe zag de week van een notaris er eigenlijk uit? Wie waren zijn klanten...
Lees meer  

Speuren naar Rembrandts 

In een boedel uit 1736 vond een van de AAA-deelnemers 'een capitaal stuk van Rembrandt Jacob knielende voor Pharao’. Een onbekende Rembrandt? En zou het portret van Andries de Graeff in de boedel van Catharina Hooft door Rembrandt geschilderd kunne...
Lees meer  

De mannenleeuw van Blaauw Jan 

Na de zeventiende-eeuwse Noord-Afrikaanse leeuw die met Michiel de Ruijter naar de Republiek was gekomen, is er – tachtig jaar later – een tweede leeuw gesignaleerd in Alle Amsterdamse Akten, in de beroemde herberg Blaauw Jan.
Lees meer  

Locatie(s) Jan de Vicq

Fluwelenburgwal (Oudezijds Voorburgwal)
1713 - 1722
Rokin
1722 - 1750
Keizersgracht tussen Raadhuisstraat en Leidsestraat
1751 - 1752